Rethymno fylke

Rethymno er en av de fire fylkene (nomos) på Kreta. Det ligger mellom Iraklion fylke og Chania fylke, og består av fire provinser (eparhies): Rethymno, Milopotamos, Amari og Agios Vasilios. Rethymno-provinsen ligger i den nordvestlige delen av fylket. Milopotamos ligger på østsiden og grenser til fylket Iraklion. Amari ligger i høylandet og grenser til de tre andre provinsene og Agios Vasilios ligger ved Det libyske hav.

De viktigste landsbyene i området er Rethymno, Anogia, Agia Galini, og Amari.
Disse to provinsene, Rethymno og Milopotamos, dekker hele nordkysten av fylket Rethymno. Hele området er lett tilgjengelig fra Rethymno. Veiene i provinsene er gode, vanligvis asfalterte, men smale og svingete. Utfluktene i dette området går fra øst til vest langs den idylliske gamleveien mellom Rethymno og Chania. Riksveien som ble bygget på 70-tallet, førte til at mange av disse små landsbyene ble isolert, men dette gjør dem bare enda mer henrivende. Gjemt blant disse landsbyene ligger det minoiske helligdommer, kirkegårder, villaer og palasser.
Det er mange bysantinske kirker i Rethymno fylke. Noen av kirkene av senere dato har interessante fresker, som f.eks. Panagia Kardiotissa i Miriokefala. Kirken i munkeklosteret i Arkadi er et av de beste eksemplene på den venetianske påvirkningen på byggverk fra den tiden og et symbol på kjærlighet og et offer for friheten. Det finnes også mange grotter der det er funnet gjenstander fra neolittisk tid. Kreterne brukte disse grottene under den tyrkiske og tyske okkupasjonen.

Rethymno fylke er område med tradisjonelle landsbyer (Anogia), bysantinske kirker og oldtidssteder til Nida platået, et av de vakreste og historiske platåene på Kreta. Det ligger i Psiloritis fjellene.
Ideon Andron grotten i Nida påståes å være Zevs’ fødested eller det stedet der Zevs ble oppdratt.

Agios Vasilios provinsen er en av fire provinser i Rethymno fylke. Den strekker seg vestover fra Chania fylke, sørover langs kysten til Rethymno fylke. I den østlige delen av provinsen ligger Kedros fjellkjeden med den høyeste tinden 1.777 m.o.h. Den letteste og korteste veien fra Rethymno til Sør-Kreta er gjennom Agios Vasilios. I området er det raviner, bysantinske kirker og nydelige landsbyer som er relativt upåvirket av turistene som drar gjennom dem. Det er også betagende utsikt over Plakias bukten og Sør-Kreta fra veien.

Amari dalen, som ligger sørøst for Rethymno, strekker seg fra Nord til Sør-Kreta i 25km. Dalen ligger 400-500 m.o.h. Fjelltoppen Psiloritis (2.545 m.o.h) ligger i øst og Kedros (1.777 m.o.h) ligger i vest. Den er en viktig nord-sør-passasje og har sett mye gjennom historien.

Contact information

Kreta Eiendom SA
Arkadiou 1
74131 Rethymno
Crete
Greece

EOT-license 1041E60000079301

Business Hours

(winter season)
Monday, Wednesday and Friday 9:00-17:00
Tuesday, Thursday 9:00-21:00
Saturday 10:00-15:00

Social media

Newsletter

We send out information about our latest developments, properties for sale and for rent