Klima, flora og fauna

Klima
Kretas klima anses å være det  mildeste i Europa. Den korte vinteren er mild  og behagelig. Det kan regne og blåse en del i januar og februar og temperaturen  på vinteren  ligger mellom 10 – 20 grader. Sommeren begynner rundt slutten av mars og varer til november. Temperaturen ligger i i mars/april på mellom 20-25 grader og stiger drastisk i mai og juni måned. Juli og august er de varmeste  månedene med temperaturer fra 25-35 grader. Det regner lite om sommeren (noen korte småbyger kan forekomme helt i begynnelsen og slutten av sesongen). For noen kan vinden være behagelig i heten, men på enkelte plasser kan den føre til understrømninger i vannet. Vær obs på dette og følg med på flaggvarsel  som finnes på de største strendene.

Flora
Kretas flora er et eldorado for botanikere og planteinteresserte. Det finnes rundt  2000 plantearter hvorav 160 av dem er enestående for Kreta.Villplanter og buskvekster som orkideer og valmuer er noen av dem. Krokus, anemoner, kretisk ibenholt samt unike rosa tulipan arter nevnes også og finnes i fjellkløften Samaria og Idaslettene i Omalòs. Det finnes også et rikt antall av viltvoksende urter og krydder som kamille og tilian i fjellene. På den berømte stranden Vai (like ved Sitia) vokser den kretiske palmen phoenix theiphrasti.

Vegetasjon og jordbruk
Klimaet og det kuperte landskapet spiller en viktig rolle for øyas hovednæring,nemlig jordbruket. Det dyrkes oliven i stort omfang. Rundt halve produksjonen av olivenolje i Hellas kommer fra Kreta. I stor grad dyrkes også  druer , sitrusfrukter , meloner, fiken og poteter og grønnsaker samt korn, valnøtter , mandler og den kjente sultan rosinen. I drivhus dyrkes det bananer og avokado.

Fauna
Kreta har et rikt dyreliv og i fjellene kan man b.l.a. finne eleonorafalk og Lammegribb.Kreta er stoppested for trekkfugler og har flere forskjellige fuglearter . Kameleoner og gekkoer (små øgler) finnes i steinrøyser, blant annet på Akrotiri halvøya. Oppe i fjellene finnes den kjente villgeiten “Kri-Kri” , samt kretisk mår ,grevling og hare. Det finnes 2 typer giftslanger (som vår hoggorm),  men den holder til høyt oppe i fjellene. I havet finnes det  delfiner , som ofte kan sees i nærheten av båter. Det finnes sverdfisk, blekksprut, reker og krabbe samt den
utrydningstruede havskilpadden careta som blant annet legger sine egg på strendene i Rethymno.Verpeplassene er fredet og er merket slik at man skal unngå å forstyrre disse plassene.

Contact information

Kreta Eiendom SA
Arkadiou 1
74131 Rethymno
Crete
Greece

EOT-license 1041E60000079301

Business Hours

(winter season)
Monday, Wednesday and Friday 9:00-17:00
Tuesday, Thursday 9:00-21:00
Saturday 10:00-15:00

Social media

Newsletter

We send out information about our latest developments, properties for sale and for rent