Heraklion fylke

Heraklion fylke er det største på øya, har den største befolkningen og den høyeste inntekten pr.innbygger. Det er syv provinser (eparhies) i dette fylket: Malevizi, Temenos og Pediada på nordkysten og Pirgiotisa, Kainourio, Monofatsi og Viannos i midten og på sørkysten. De viktigste landsbyene i området er Iraklion, Matala, Timbaki, Mires, og Ano Viannos.
Iraklion fylke ligger mellom to fjellkjeder, Psiloritis (Idi) i vest og Dikte i øst. Dalene bak Iraklion by har noen av de beste druene for spising, vinlaging og rosiner. I disse dalene gravde den britiske arkeologen Sir Arthur Evans ut restene etter det minoiske palasset i Knossos,vitnesbyrdet etter en storslagen sivilisasjon.

En lav fjellkjede reiser seg i midten av fylket og fortsetter ned til Mesara sletten. Disse fruktbare slettene har blitt dyrket i tusener av år og har viktige minoiske, greske og romerske funnsteder. Festos, Agia Triada og Gortyn er de viktigste av dem. I sør ligger det en annen fjellkjede, Kofinas, som skiller sletten fra kysten. Den imponerende fjelltoppen Psiloritis, som ligger 1.456 m.o.h., kan sees fra nesten alle steder i Iraklion fylke. Den er meget imponerende i vintermånedene når den er dekket av snø.
Iraklion fylke har mange kulturelle og historiske særpreg å tilby den besøkende. Den fineste samlingen av minoiske kunstgjenstander i verden,funnsteder fra en av historiens største sivilisasjoner,de mange bysantinske kirkene og venetianske borgene kan finnes her .

Det historiske aspektet kombinert med det vakre landskapet, fjellene, dalene og sjøen, gjør dette til et fascinerende område. Strendene i Agia Pelagia og Hersonisos på nordkysten og Matala og Kali Limenes på sørkysten, vil tiltrekke seg besøkende p.g.a det varme og klare vannet. Det er mange fine restauranter og tavernaer som byr på kretiske spesialiteter i hele området.
Denne delen dekker den østlige delen av Iraklion fylke. Dette området har noen viktige feriesteder ved sjøen (Limin Hersonisou), noen viktige arkeologiske funnsteder (Malia) og mange interessante bysantinske kirker.

Denne delen dekker den sørlige delen av Iraklion fylke. Den omfatter de fire provinsene Pirgiotisa, Kainourio, Monofatsi og Viannos. Det mest fremtredende trekk her er Mesara sletten. Den strekker seg østover fra Timbaki til Ano Viannos. Sletten befinner seg mellom de lave fjellkjedene i sør og nord. Hovedproduktene fra Mesara er korn, oliven og frukt, og dyrkingen pågår året rundt, og bruken av veksthus er med på å øke produksjonen.
Det sentrale utgangspunkt i området er Matala, et feriested nær sjøen med turistfasiliteter og med kort avstand til alle de arkeologiske funnstedene i området.


GOLF

Crete Golf Club i Hersonissos er den eneste 18-hulls golfbanen på øya. Bygget etter internasjonale PGA-standarder av arkitekten Bob Hunt, selv medlem av PGA, er denne golfbanen en av de mest imponerende i Middelhavet. Landskapet rundt sørger for spektakulær panoramautsikt over både fjell og hav, mens banen selv byr på unike utfordringer og en fantastisk opplevelse til sine mange besøkende året rundt.

Det naturlige klimaet på Kreta generelt og golfbanen spesielt, gjør det mulig å spille golf hele året rundt. En vedvarende bris er svalende i sommermånedene, mens det milde middelhavsklimaet sørger for ideelle golfforhold i vintertiden.

Golfklubben har utstrakte treningsfasiliteter inkludert to puttinggreener, en 275m lang double ended drivingrange under tak og en korthullsbane. For de som ønsker å lære å spille, finnes det også en golfskole både for voksne og ungdommer.

TOP

Contact information

Kreta Eiendom SA
Arkadiou 1
74131 Rethymno
Crete
Greece

EOT-license 1041E60000079301

Business Hours

Monday: 09:00-17:00
Tuesday: 09:00-21:00
Wednesday: 09:00-17:00
Thursday: 09:00-21:00
Friday: 09:00-21:00
Saturday: 10:00-14:00

Social media

Newsletter

We send out information about our latest developments, properties for sale and for rent

Translate »