Kreta

Kreta er drømmenes øy

Kreta er den største og den sydligste av alle de greske øyer. Øya er 8.261 km² og det bor omlag 550.000 innbyggere på øya. Med et fantastisk klima, vakker natur og den varme kretiske vennligheten, er Kreta et perfekt reisemål. Øya har en strategisk plassering mellom tre kontinenter, og har historisk sett vært et yndet reisemål for utlendinger. I 2.verdenskrig kjempet Kreta en rekke slag mot bl.a Tyskland og Tyrkia. Kreta ble en del av Hellas i 1913 og folket er stolte, vennlig og svært patriotiske.

Kreta er drømmenes øy

Den kjennetegnes av nydelige farger, solskinn, blomsterflora og ville urter. Lyden fra bjeller på sauer og geiter hører man overalt, og den nesten magiske utstrålingen øya gir kan man bare ikke gå glipp av.

Kreta kjennetegnes av en frodig natur som stadig er i forandring. Mye av floraen som finnes på Kreta er helt unik. Det er ca. 240 planter og trær som man ikke finner andre steder i verden enn på Kreta. Blant disse finner man kretiske tulipaner samt et utall av forskjellige orkideer og palmer. Det er bare så synd at antallet går nedover år for år. Det viktigste næringsgrunnlag på Kreta er landbruk og olivenproduksjon.

Frukt og grønnsaker produseres året rundt, og kretisk olivenolje er kjent over hele verden p.g.a. dens svært høye kvalitet og gode smak. Kreta er svært interessant i arkeologisk målestokk. Knossos og Festos er de mest kjente arkeologiske minnesmerker. Det er imidlertid også mange andre interessante arkeologiske områder på øya som er verdt et besøk.

De fleste innbyggere på Kreta er gresk – ordokse. De mange kirker som finnes på øya vitner om at befolkningen er svært opptatt av deres religion. Klosteret Arkadi (Arkadi Monasteri) er absolutt et besøk verdt.

Mye kan sies om Kreta, men vær klar over at den virkelige opplevelsen kan du bare oppnå ved egen erfaring. Kreta er absolutt verdt et besøk.

Contact information

Kreta Eiendom SA
Arkadiou 1
74131 Rethymno
Crete
Greece

EOT-license 1041E60000079301

Business Hours

(winter season)
Monday, Wednesday and Friday 9:00-17:00
Tuesday, Thursday 9:00-21:00
Saturday 10:00-15:00

Social media

Newsletter

We send out information about our latest developments, properties for sale and for rent